Bezdôvodne napadli muža. Nález munície. Dopravná nehoda s následkom smrti v Kamennej Porube. Za šírenie poplašnej správy je obvinený

02.08.2009 Celý región

Bezdôvodne napadli muža - polícia ich vypátrala a obvinila: V sobotu 1. 8. 2009 prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a obvinil pre zločin ublíženia na zdraví formou spolupáchateľstva mladistvého 15 r. ...
Obidvaja obvinení sa ponevierali v sobotu 1.8.2009 okolo 08.30 hod. v Šarišských Michaľanoch, okr. Sabinov, v priestoroch miestneho futbalového štadióna. Pred jeho tribúnou, Peter B. povedal Milanovi D. , aby zbil za nimi utekajúceho 65 r. Štefana P. zo Šarišských Michalian.
Na to Milan D. chytil do ruky drevenú metlu nachádzajúcu sa na chodbe štadióna a tou udrel asi štyrikrát po hlave poškodeného, čím mu spôsobil poranenia závažné až život ohrozujúce s dobou liečenia viac ako 42 dní. Policajti zo Sabinova v krátkom čase násilníkov vypátrali, zadržali a prípad prevzal prešovský vyšetrovateľ, ktorý ich umiestnil do cely policajného zaistenia. Zároveň bol zo strany polície na príslušnú prokuratúru podaný podnet na ich väzobné stíhanie.
Poškodený je hospitalizovaný vo FNsP J. A. Reimana v Prešove, kde vzhľadom na zdravotný stav nie je schopný výsluchu.

Nález munície v Medzilaborciach
Dňa 1.8.2009 o 07.30 hod. osobne oznámil na Obvodnom oddelení PZ v Medzilaborciach 32 r. muž z Medzilaboriec, že v katastri mesta Medzilaborce našiel v časti zvanej \" Kyčara \" 1 ks ručného granátu F1 pochádzajúci z II. svetovej vojny. Na miesto nálezu policajti privolali pyrotechnika KR PZ Prešov, ktorý muníciu prevzal a odviezol k zneškodneniu. Dokumentuje OO PZ v Medzilaborciach.

Nález munície
Dňa 1.8. 2009 osobne oznámil hliadke OO PZ Svidník 28 ročný Svidníčan, že v čase okolo 14.30 hod. našiel vo vzdialenosti cca 300 m od letiskovej plochy svidníckeho letiska muníciu pravdepodobne z obdobia II. svetovej vojny, 1ks delostreleckej míny. Miesto nálezu bolo hliadkou Obvodného oddelenia PZ Svidník zabezpečené pred prístupom verejnosti a na miesto bol privolaný pyrotechnik KR PZ Prešov, ktorý muníciu prevzal a odviezol k zneškodneniu. Dokumentuje OO PZ Svidník.

Za šírenie poplašnej správy je obvinený
Dnes v nedeľu 02.08.2009 prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre prečin šírenie poplašnej správy 49 ročnému mužovi z Fintíc, okr. , Prešov
Menovaný dňa 1.8.2009 v čase okolo 21.30 hod. zavolal z mobilného telefónu na pevnú linku do hostinca \"Pod Strážom\" vo Finticiach, v ktorom sa v tom čase aj nachádzal. Čašníčke, ktorá zodvihla telefón povedal \"vyveďte ľudí z pohostinstva nakoľko je tam nastražená bomba\". Tým úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva. Vec oznámila na linku 158 čašníčka. Policajti z Obvodného oddelenia Veľký Šariš za pár minút volajúceho anonyma vypátrali a zadržali. Obvinenému bola obmedzená osobná sloboda a v súčasnej dobe sa nachádza na OO PZ Veľký Šariš z dôvodu, že pri dychovej skúške mu bolo nameraných 0,63 MG/L (1,31 promile).
Vyšetruje ÚJaKP OR PZ Prešov.

Dopravná nehoda s následkom smrti
Dňa 02.08.2009 v čase o 01.50 hodine, došlo na ceste medzi obcami Kamenná Poruba - Vranov n/T. časť Lomnica k dopravnej nehode, na ktorej malo účasť osobné motorové vozidlo značky Kia Ceed, TEČ: VT, ktoré viedla 24 ročná vodička z Vranova, občianka Estónskej republiky, /na Slovensku na povolený pobyt do 11.07.2012/ a 25 ročný chodec z Vranova. K dopravnej nehode došlo tak, že vodička viedla osobné motorové vozidlo po ceste v smere jazdy od obce Kamenná Poruba k Vranovu n/T. miestnej časti Lomnica. Tam na priamom úseku cesty z doposiaľ presne nezistených príčin došlo na ceste k zrážke prednej časti vozidla a chodca, ktorý išiel po ľavej strane cesty v smere jazdy vozidla. Po zrážke chodec sa dostal na prednú časť vozidla až na čelné sklo, odkiaľ pred zastavením vozidla padol do pravej priekopy v smere jazdy vozidla. Pri dopravnej nehode chodec utrpel ťažké zranenia, na následky ktorých na mieste nehody zomrel.
U vodičky policajti pri dychovej skúške nezistili požitie alkoholu.
U nebohého bude zistené či mal požité alkoholické nápoje až pri pitve jeho tela. V dôsledku nehody na vozidle vznikla škoda vo výške cca. 4000. -€. Na tele nebohého bude nariadená obhliadka a súdna pitva. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Dopravná nehoda v štádiu riešenia. Vyšetrujú dopravní policajti OR PZ Vranov.
 

Vyberte región